Banklån vs. Online lån – læs om fordele og ulemper her

Når du skal optage samt finde det helt rigtige lån, er der forskellige sider, hvorpå du kan finde relevant guidance og hjælp. Den traditionelle løsning er banken, men det er ikke altid, at de kan hjælpe dig. Derfor kan du heldigvis stadig finde penge andre steder. Der tilbydes nemlig en lang række online lån, som kan hjælpe dig i den retning, du drømmer om. Her i Danmark er der kort sagt flere låneudbydere, og der skal nok være nogle virksomheder, som vil låne dig penge. Dog skal du alligevel være opmærksom, idet der ofte er en række fordele og ulemper, uanset hvor du låner dine penge. Dette skal du selvfølgelig være ops på, så du tager alle relevante informationer med i din overvejelse omkring dit nye lån.

Fordele ved banken

Når du optager et lån hos banken, er der en fordel, som overstråler mange af de andre lån. Du får nemlig ofte en lavere rente, hvilket er noget, der kan betyde meget for økonomien. Sammenligner man renten med online lån, så har banken altså en stor fordel, idet renten er væsentlig lavere. Dette giver dig ofte en lavere ÅOP, hvilket kan være godt for din privatøkonomi. ÅOP står for årlige omkostninger i procent, og dette nøgletal skal du holde godt øje med, idet alle reelle omkostninger er regnet med her. Fordelen med den lavere ÅOP skyldes dog også andre faktorer, som ikke altid er til fordel for dig.

Ulemper ved banken

Når du låner penge i banken, får du som sagt en lavere ÅOP, men dette skyldes blandt andet nogle af de krav, som du bliver stillet. Du skal næsten altid stille sikkerhed, når det kommer til lån i banken. Dette er en sikkerhedsventil for banken, idet de kan hente de ting, som de har fået sikkerhed for, hvis du ikke betaler. Dog er dette ikke altid belejligt for dig, idet du måske ikke har ting, som banken kan få sikkerhed i, hvilket vil medføre, at du ikke kan få dit ønskede lån. Ligeledes er der ofte det krav i banken, at pengene skal gå til noget bestemt som bil eller hus. Du har altså ikke meget frihed over dine penge, og dette skal du være opmærksom på. Til sidst kan det nævnes, at lån i banken ofte er en længere proces, idet der er mange flere krav, der skal opfyldes, inden du kan få dit lån bevilget.

Fordele ved online lån

Når du låner penge online, er der en række fordele, som du kan nyde rigtig godt af. Du får nemlig en hurtig håndtering af pengene, og faktisk kan du opleve, at pengene er på din konto samme dag – eller i hvert fald få dage efter. Du skal altså ikke gå og vente i evigheder på, at dit lån bliver godkendt. En anden fordel er den, at du ikke skal stille nogen sikkerhed, hvilket betyder, at du kan låne penge, selvom du ikke har noget, som låneudbyderen kan få pant i. Dette er en stor fordel for dig, idet din mangel af aktiver ikke afskriver dig for et godt lån.

En anden fordel er den, at du kan bruge pengene, som du vil. Der er ingen, der holder øje med dig, og hvis du vil bruge dine penge på renovering, en ferie eller ekstra tøj, kan dette frit gøres.

Ulemper ved online lån

Ovenstående fordele lyder helt utrolige, men det har altså en pris. Du skal nemlig betale en højere rente, hvilket er kendetegnet ved disse gode og favorable lån. Dette vidste du nok allerede, men nu ved du også, hvorfor de kræver en lidt højere rente. Du får nemlig en lang række unikke fordele, som selvfølgelig koster lidt ekstra knaster. Den højere rente er dog ikke noget problem, hvis du blot lægger et budget, hvori du sikrer dig, at der er penge til at betale lånet tilbage. Et sådant budget kræver ikke det helt vilde, men er du langt fra ekspert, kan du heldigvis søge rådgivning flere steder.

Der er fordele og ulemper ved begge låneformer, og dem skal du huske at tage med i din overvejelse, når det endelige lån skal vælges.

 

!