Gode råd – dette kan du gøre, inden du låner penge

Der er mange forskellige motiver, der ligger til grund for et ønske om at låne penge. Nogle mennesker er fanget i en uheldig situation, hvor det eneste rigtige valg er at låne sig til finansiering, mens andre blot har et ønske om fremrykke et fremtidigt forbrug – fx en rejse til USA eller den nye racercykel, som man efterhånden har kigget på i evigheder. Der er ingen begrundelse, som er bedre end andre, og her på SeedMoney.dk mener vi, at det er en privatsag, om man har behov for at låne penge. Det er der ingen, som skal blande sig i. Vi oplever dog, at de følgende råd, som vi har samlet her, har vist sig at være en rigtig stor hjælp for folk, som overvejer eller er i gang med at undersøge markedet for lån. Vi håber, at du kan drage nytte af disse råd, som er helt og aldeles gratis – du behøves ikke engang at sige tak.

 

Læg et budget – for din egen skyld

 

Kender du til begreb som privatøkonomi, rådighedsbeløb eller disponibel indkomst? Hvis ikke dette er tilfældet, så anbefaler vi, at du sætter dig ned og lægger et budget for din økonomi. Et budget er ikke kun en effektiv måde at danne sig et overblik over sine indtægter og udgifter – det er så sandelig også et godt værktøj, når man står over for at skulle låne penge. Din økonomi er nemlig en fleksibel størrelse, som kan ændre sig fra den ene dag til den anden – både til det bedre og det værre. Netop af denne grund er det vigtigt, at du fastlægger, hvor mange penge du har at gøre med hver eneste måned. På denne måde ved du også, om der er plads til renter og afdrag, eller om du måske skulle undlade at låne eller vælge et mindre lån. Der findes snesevis af skabeloner på nettet, som du frit kan downloade og bruge, når du skal lægge et budget. Der skal dog lyde et råd herfra om, at du altid bør være ærlig og realistisk, så du ikke undervurderer dine udgifter eller overvurderer dine indtægter – det kan potentielt være en rigtig dårlig idé, hvis du senere opdager, at du har sat dig for hårdt i det med dit nye lån.

 

Undersøg dine muligheder grundigt

 

Dette råd siger næsten sig selv – du bør aldrig vælge det første og bedste lån. Du bør i stedet nøje og grundigt overveje, hvilke muligheder du har for at låne penge. Vi anbefaler eksempelvis, at du altid indhenter lånetilbud fra flere forskellige låneselskaber, så du kan sammenligne renter, gebyrer og afdrag på tværs af branchen. Dette er en god måde at sikre, at du ikke vælger et dyrere lån, end du egentlig behøver. Hvorfor betale en højere rente, hvis du via 1 times research kan finde et alternativ, der passer bedre i din situation?

 

Lån hverken for meget eller for lidt

Afslutningsvist vil vi gerne give dig et meget simpelt råd, som mange alligevel lader til ikke at følge. Når du skal låne penge, bør du altid låne et beløb, der er så tæt på det, du skal bruge, som overhovedet muligt. Det er dumt at låne for meget eller for lidt. Låner du for meget, betaler du renter og afdrag af et større beløb, uden at du nødvendigvis bruger de ekstra penge på noget fornuftigt. Har du derimod lånt for lidt, skal du enten selv finansiere det resterende beløb eller låne flere penge, hvilket både er dyrt og besværligt. Forsøg derfor at låne et beløb, der svarer til dit reelle behov – på denne måde undgår du at stå i en penibel situation, som de fleste helst vil være foruden.

!