Hold dig langt væk fra RKI

I Danmark bliver der kontant lånt penge, hvilket skyldes, at vi ikke altid har de penge, vi drømmer om, når vi skal have købt en ting eller en oplevelse. Derfor er der efterhånden dukket mange virksomheder op, som har fokus på at udstede lån til forbrugere, der har brug for lidt ekstra knaster i dagligdagen eller til ferien. Der kan optages flere online lån, hvor det typisk er kvik- og forbrugerlånet, man ser, men ligeledes kan man på traditionel vis gå i banken, når man skal låne penge. Uanset hvor pengene bliver lånt, skal de dog betales tilbage. Dette siger lidt sig selv, men det er ikke alle danskere, der får dette gjort af den ene eller den anden årsag, og dette kan have store og katastrofale konsekvenser.

RKI – de dårlige betalere

RKI er stedet, hvor du aldrig ønsker at finde dit navn, da du så er en af de dårlige betalere, som ikke har tilbagebetalt, hvad der er blevet lånt. Det lyder måske ikke som en katastrofe, men det er det. Er du først registreret i denne store database sammen med alle de andre dårlige betalere, har du et problem, og derfor skal du for alt i verden få betalt dine lån tilbage, da du ellers kan få store problemer fremadrettet.

Virksomhederne holder øje med RKI

Låneudbyderne vil gerne have deres penge igen, når de først har lånt dem ud – dette er forståeligt nok. Derfor benytter de flittigt RKI, når de skal danne en profil af dig som låntager. Står du registreret inde i den frygtede RKI database, har du et problem. Det er nemlig de færreste, som vil låne penge til dig, hvis du kan findes inde på databasen. Derfor skal du for alt i verden holde dig væk fra dette register, da du ellers er fanget i en uheldig situation.

Læg et budget

Når du skal undgå RKI, handler det blot om, at du betaler de penge, som du skylder. Dette er som sådan ikke specielt svært, hvis du blot lægger et budget, før lånet optages. Det kan passende gøres i samråd med nogle professionelle, så alt holder stik i længden. Vi vil klart anbefale, at du lægger et budget, så du undgår RKI, men ligeledes med det formål at du får en overskuelig privatøkonomi. At have styr på økonomien kan hjælpe dig i mange henseender – så slipper du for at ende i luksusfælden.

 

!