Lån med afdragsfrihed

Når man låner penge, er det først og fremmest fordi, man ikke er i stand til at skaffe dem selv. Det er vi udmærket godt klar over her på SeedMoney.dk. Det er da også derfor, vi mener, det er en vigtig tillægsydelse, at nogle långivere tilbyder afdragsfrie perioder i løbet af lånets løbetid. Hermed kan man vælge at undlade at betale afdrag, hvis man ikke mener, at man har plads til at afdrage i en given periode. Et klassisk eksempel kan være op til jul, hvor udgifterne ofte er lidt større, end de er resten af året. Forventer man ikke, at man har overskud og økonomisk råderum, når december står for døren, kan man i stedet aktivere sin afdragsfrie periode, hvorfor man alene skal betale renter. Dette er en smart løsning, hvis man er bange for, at uforudsete udgifter skal vælte budgettet, og har man ikke for stort et økonomisk råderum, kan det være en klar fordel at vælge et lån, der tilbyder afdragsfrie perioder.

 

Frihed til at vælge, eller afdragsfrit i første måned

Generelt er der to modeller, når det kommer til de afdragsfrie lån. Den første går ud på, at man ikke betaler afdrag i første måned, men i stedet bliver mere bekendt med de forpligtelser, man har påtaget sig med lånet. Således har man tid til finde få fodfæste i den nye økonomiske situation, man pludselig er havnet i, og i stedet for at starte hårdt ud kan man bruge første måned på at finde ud af, hvor presset budgettet er.

 

Den anden løsning er mere fleksibel, og man har herved mere selvkontrol over sit lån. Her vælger man selv de måneder, hvor man ikke ønsker at betale afdrag, og så meddeler man bare dette til sin långiver. Det er blandt andet denne løsning, der er effektiv, hvis man i perioder som december ved, at man ikke har plads i økonomien til også at afdrage på sine lån.

!