Sikkerhedsstillelse hører fortiden til

Det er blevet sagt utallige gange på denne hjemmeside, og det kan muligvis heller ikke siges ofte nok – sikkerhedsstillelse er fortid for det klassiske forbrugslån. Det er et levn, der for de fleste af de lån, vi anbefaler på SeedMoney, slet ikke nævnes, når man ansøger om et lån, og det er faktisk kun de traditionelle forbrugslån i landets banker, der stadigvæk stiller det som et krav, at man skal stille sikkerhed for sit lån.

 

Hvad er sikkerhedsstillelse?

Sikkerhedsstillelse er et bredt fagudtryk, men det er egentlig forholdsvis simpelt at forstå, hvad der er tale om, når man kigger på den første del af ordet. Sikkerhed kan findes på mange måde, når banken eller et kreditinstitut beder dig om at stille sikkerhed for et lån, og den mest traditionelle måde, hvorpå man kan stille sikkerhed, er, hvis man køber et hus, og banken får sikkerhed i husets værdi, hvorfor banken, hvis du misligholder dit lån, kan sælge huset og inddrage provenuet som betaling for din gæld. Derudover findes der flere modeller, hvorved man kan stille sikkerhed, og af de mest iøjnefaldende kan nævnes ’kaution’ og ’pant’. Disse modeller bliver brugt meget på det danske lånemarked, men når snakken kommer til forbrugslån, er traditionen som sagt ved at ændre sig.

 

Denne ændring skyldes primært de online lån, som har lagt hårdt pres på bankerne, idet deres ’hurtige’ lån har vundet en plads i forbrugernes hjerter. Dette skyldes blandt andet det faktum, at disse lån er hurtige fra ansøgning til udbetaling, men det skyldes også, at man fx ikke behøver at stille sikkerhed for det lån, man evt. gerne vil bruge på en tur til Cypern eller Mallorca. Hermed behøver man nemlig ikke at risikere fx sin bil, hvis det er den, man har stillet sikkerhed med, og man ikke har været i stand til at afbetale sit lån til tiden – enten fordi afdragene har været for store eller hyppige.

 

Selvom du i dag i langt de fleste tilfælde ikke skal stille sikkerhed for de hurtige kviklån på under 100.000 kr., kan du blive mødt med disse krav alligevel, hvis du ansøger om et større forbrugslån, hvor det jo som bekendt er muligt at låne op til 400.000 kr. Her er risikoen for stor, hvis ikke låneselskabet får en eller anden form for sikkerhed i et eller flere værdifulde aktiver. Her på SeedMoney.dk anbefaler vi altid, at du betaler dine afdrag og renter til tiden – på denne måde undgår du helt problematikken omkring misligholdelse og sikkerhedsstillelse.

!