Skal jeg vælge et afdragsfrit lån?

Der findes rigtig mange forskellige låntyper, hvilket kan gøre det vanskeligt at finde netop det lån, som passer til dig i din specifikke situation. Har du brug for en lang afdragsperiode, lavere afdrag eller måske noget helt tredje, der gør, at din økonomi kan hænge sammen? Låneselskaberne har i de senere år udviklet et hav af nye produkter, som er tilpasset forskellige situationer, og derfor er der med overvejende sandsynlighed også et lån, som passer til dig. Et af de meget populære lån, som danskerne virkelig har taget til sig, er de såkaldte afdragsfrie lån, som vi kort vil fortælle om i denne artikel.

 

Hvornår er et afdragsfrit lån relevant?

 

Et afdragsfrit lån er, som navnet antyder, et lån, hvor du i kortere eller længere perioder ikke er forpligtet til at afdrage på din gæld. Det betyder altså, at du slipper for at betale afdrag i en periode, hvilket kan være en stor fordel, hvis din økonomi i en given periode ikke hænger sammen – fx til jul, hvor der skal købes gaver, eller til din ferie, hvor du gerne vil have lidt mere til dig selv. Du skal således udelukkende betale renter og gebyrer. Afdragsfrihed er typisk kun muligt, hvis du låner større beløb, og derfor skal du ikke forvente, at du kan udskyde dine afdrag, hvis du kun har lånt et par tusind kroner. Afdragsfriheden betyder også, at du typisk skal betale en lidt højere rente til låneselskabet som kompensation for din afdragsfrie periode.

 

De afdragsfrie lån har mange forskellige konstruktioner, og det er således svært at sige noget generelt om denne type lån. Nogle lån starter med en afdragsfri periode, så du ikke med det samme skal betale afdrag. Dette giver dig tid til at vænne dig til situationen, og du slipper for at grave dig selv ned i et gældshul fra dag 1, hvis du i forvejen har en meget stram økonomi. Andre lån giver dig mulighed for at ”aktivere” en afdragsfri periode i løbet af afdragsperioden. Får du behov for at sætte dine afdrag på pause, skal du således blot informere långiver om, at du ønsker at gøre brug af din afdragsfrie periode.

 

Et afdragsfrit lån kan blive relevant for dig i flere situationer. Kan du se, at du i en periode får brug for et pusterum, bør du overveje at vælge et lån med mulighed for afdragsfrihed. Ved du allerede inden optagelsen af dit lån, at det i visse perioder vil knibe med at betale afdragene til tiden, ja… så anbefaler vi her på SeedMoney.dk, at du kigger dig om efter et afdragsfrit lån. Den højere rente, du betaler, er alle pengene værd, og vi mener ikke, at det er noget, som bør skræmme dig væk.

!