Søg konsultation ved større lån

Det kan virke paradoksalt, at vi nu vil foreslå, at du søger konsultation med din bankrådgiver, før du optager et større lån på internettet, men det mener vi altså, der kan være en fornuftig løsning.

 

Hvis du gerne vil optage et større forbrugslån, er det altid vigtigt, at man lægger et gennemgående budget, så man ved, om man har plads i budgettet til afdrag og renter. Men er man ikke en haj til at lægge budgetter, og har man dertil svært ved at vide, hvor meget de forskellige poster udgør, kan man i stedet søge hjælp hos professionelle fagfolk, der ved alt om din privatøkonomi. Her taler vi selvfølgelig om den bankrådgiver, vi tidligere har foreslået, at man forsøger at undgå. Bankrådgiveren er erfaren med at lægge budgetter, og de ved med stor nøjagtighed, hvad man bruger på månedlig basis – dertil hvor meget der bruges på de forskellige poster såsom mad, el, vand, varme, forbrug og alt det andet.

 

Vær dog opmærksom på tilhørsforhold

Selvom bankrådgiveren er dygtig, når det kommer til at lægge budgetter, er han eller hun stadigvæk ansat i din bank og vil derfor overbevise dig om, at det ville være smart også at ansøge hos banken. Hertil skal man selvfølgelig være opmærksom på, at et banklån kan være billigere, men derudover skal man ikke lade sig narre af bankrådgiverens arbejdsadresse. I budgettet er det rådgiverens pligt, at han er nogenlunde præcis i sin vurdering af, om din økonomi kan bære et lån, og du skal således ikke være bange for, at bankmanden snyder dig eller giver en farvet vurdering.

 

For at hjælpe dig med at lægge budgettet tager din bankrådgiver en mindre betaling, som dog er givet godt ud, hvis du fx overvejer et lån til flere hundrede tusinde kroner, men er der derimod tale om et lån på få tusind kroner, kan det ikke betale sig. I så fald vil det skade mere, end det gavner.

!