Troværdighed og lån går hånd i hånd

Noget af det vigtigste, når man skal låne penge, er, at man føler, man kan stole på sin långiver. Det er aldrig rart at være utryg, men det er specielt ikke rart at nære mistillid til sin långiver, da det ofte er en mere følsom situation, når man skal låne penge. Med online lån er det svært at knytte tætte bånd til sin långiver, eftersom man aldrig rigtig møder personen i virkeligheden, og processen foregår mere eller mindre automatisk. Dette kan danne grundlag for en ubegrundet mistillid, idet det er sværere at stole 100 % på noget, man bare har stiftet bekendtskab med på internettet, end det er med en bankrådgiver, der har holdt øje med ens privatøkonomi de sidste 10 år.

 

Hos SeedMoney mener vi ikke, at man skal gå og have ondt i maven, fordi man ikke ved, om man kan stole sin långiver, når det omhandler online lån, og derfor vil vi nu give dig nogle gode råd til, hvordan du undgår den ubehagelige mistillid mellem låntager og –giver.

 

Tjek om din långiver er underlagt kontrol ved Finanstilsynet

Et af lånebranchens største kvalitetsstempler, og en af de indikatorer, der viser, at man kan stole på den pågældende långiver, er, hvis denne er underlagt kontrol hos Finanstilsynet. Dette betyder nemlig, at den pågældende långiver overholder de regler, der gør sig gældende på markedet, og du kan således ikke blive snydt eller narret til at optage et urimeligt dyrt lån. Vi mener, at Finanstilsynets kontrol vidner om, at man handler i overensstemmelse med generel etik og moral, og derfor er det en effektiv løsning, hvorved man kan reducere lidt af den mistillid, der ellers kunne være til et låneselskab, som man måske ikke kender fra andre steder end radioreklamen.

 

De fleste långivere skilter med, at de er underlagt kontrol fra Finanstilsynet på deres hjemmeside, da de ved, det er noget, låntageren sætter pris på. Dermed kan du også hurtigt finde ud af, om de pågældende långivere har netop dette kvalitetsstempel, der gør det nemmere at stole på selskabet, der rent faktisk låner dig penge.

 

Et andet råd er egentlig meget simpelt og siger sig selv. Du kan nemlig undersøge det pågældende selskab på Trustpilot og se, hvad andre kunder mener om det givne selskab. Det er en god måde at få et indblik i andre menneskers erfaringer og oplevelser, og selvom det er noget nær umuligt at gøre alle kunder glade, så bør du tage disse bedømmelser med i dine overvejelser, hvis du ønsker at undersøge, hvorvidt en långiver er til at stole på eller ej. Om ikke andet vil du kunne læse, hvad andre mener, der er godt eller dårligt ved en bestemt långiver.

!