Hvorfor SeedMoney ikke anbefaler lån hvis du står i RKI

Du har sikkert læst flere gange på vores hjemmeside, at vi ikke anbefaler, man tager et lån, hvis man er registreret i RKI. Dette kan have mange årsager, men generelt mener vi bare, at det er en dårlig idé at skabe større gæld, hvis man i forvejen har svært ved at kontrollere de gældsposter, man allerede har – det virker bare en smule ufornuftigt, hvis man gerne vil arbejde for at få bedre styr på sin privatøkonomi. Det er vi da heller ikke alene om at mene, da hele ideen med registeret er, at kreditorer skal kunne finde ud af, hvorvidt den enkelte ansøger er en potentiel dårlig betaler.

Flere långivere vil ikke låne til RKI-registrerede

Det er dog også langt de fleste långivere, der ikke vil bevilge lån til folk, som allerede er registreret i RKI. Dette har selvfølgelig grundlag i det faktum, at disse folk ikke har en historisk god evne til at tilbagebetale deres lån.

Der findes dog långivere på nettet, som ikke afviser en ansøger på baggrund af denne registrering. Dette betyder essentielt, at man kan låne penge, selvom man har en historisk dårlig tilbagebetalingsevne, og det betyder også, at der mere eller mindre er mulighed for at låne penge, uanset hvor skidt man sidder i det. Vi anbefaler ikke, at man tager yderligere lån, hvis man allerede er havnet i RKI, og det kan ikke siges for ofte, hvis du spørger redaktionen her på SeedMoney.dk.

De lån, som man vil blive tilbudt, hvis man er registreret i RKI, vil som regel også være relativt dyre, idet långiveren løber en større risiko ved at låne denne person penge. Dette er endnu en grund til, at vi ikke mener, at man bør optage flere lån, hvis man allerede er registreret. Prøv i stedet at blive din nuværende gæld kvit, så du på et tidspunkt kan komme ud af det ubehagelige register og få et ’normalt’ lån, der ikke koster det hvide ud af øjnene. Har du først tilbagebetalt den gæld, som har været årsag til, at du er havnet i RKI, vil den pågældende kreditor sørge for, at du bliver fjernet fra registeret. Således kan du igen optage lån, og du skal ikke være bekymret om usædvanligt høje renter, som skyldes din tidligere misligholdelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

!