Læg et budget inden du optager dit lån

Ikke alt i livet skal være planlagt ned til mindste detalje, men dog er der ting, som skal være fuldstændig gennemtænkt, hvis man ikke vil risikere at komme i problemer. Et eksempel hvorved planlægning er vigtigt, er når der skal optages et lån. Her skal alt tænkes igennem, så de penge man låner kan blive betalt tilbage. Det kan nemlig have store konsekvenser, hvis ikke pengene bliver tilbage betalt. Vi vil ikke have, at du kommer i sådan en situation, og derfor vil vi give dig nogle gode tips og råd, som du kan tage til dig, når du næste gang skal optage et lån. Vi vil fortælle dig om konsekvensen, hvis du ikke betaler tilbage, samt hvordan du optager de rigtige lån.

Få udgifter og indtægter til at passe

Når du optager et lån, vil der naturligvis opstå en gæld, som skal tilbagebetales. Denne vil altid være højere end det, som du modtager, idet der på lån ofte er renter, gebyrer samt andre omkostninger. Dette ved du godt allerede, inden du optager dit lån, idet disse fremgår af låneaftalen, men dertil bør du altså have lavet et budget, hvori du sikrer dig, at du hver eneste måned har nok penge til at betale de månedlige omkostninger. Dette er i princippet meget simpelt, eftersom du blot skal lægge et budget, hvor du lægger en plan for, hvad dine penge skal bruges på hver måned. I dette regnskab skal alle udgifter medregnes inklusiv det beløb, der skal betales til långiveren i form af renter osv. Det er ikke alle, som lægger et budget, inden de optager et lån, men vores klare anbefaling er, at dette bliver gjort, da det giver et godt overblik, hvilket er vigtigt, hvis man skal få betalt lånet tilbage i ordentlig tid.

Et godt råd – ansøg hos flere låneudbydere

Når du skal finde det rigtige sted at låne dine penge, kan det være en hård opgave. Dog er det en god taktik at indhente tilbud fra flere långivere, så du kan finde det helt optimale lån for netop dig. Når du søger om lån, kan du holde dem op mod hinanden og sammenligne forskellige aspekter af lånet. Typisk vil det være ÅOP, som du skal være opmærksom på. ÅOP står for årlig omkostninger i procent, og dette nøgletal har medregnet alle lånets omkostninger, såfremt lånet tilbagebetales efter låneaftalen. Derfor kan du passende kigge på de forskellige lån og lede efter den, som har den laveste ÅOP, idet du således vil have det billigste lån. Når du skal finde det helt rigtige lån, er der flere ting, du skal holde øje med. Ovenstående nøglepunkter er dog et godt udgangspunkt, og mange bruger da også allerede denne taktik, da sammenligningsmetoden er ret effektiv som ved f.eks. Apollofinans.dk hvor du kan vælge at sammenligne lån og låne penge nu.

Undgå RKI

Vælger du at følge de ovenstående råd, er chancen, for at du slipper for at blive optaget i RKI, en del større. Ved du ikke, hvad RKI er, så kan det forklares kort. Det er et register over dårlige betalere i Danmark. Det vil altså sige de personer, der ikke har ordentligt styr på deres privatøkonomi. Du bør aldrig blive en del af denne database, eftersom det kan have store konsekvenser for dig. Når først du er registreret, kan låneudbydere finde dig, og næsten ingen låneudbydere låner penge til folk, der kan findes i RKI. De vil ikke risikere, at deres penge ikke kommer retur, og derfor kan dårlige betalere sjældent låne penge. Dette er et problem for dem, der er registreret i databasen, da de ikke kan låne penge til de forskellige ting, som de kunne tænke sig. Vil du undgå at blive medlem af denne kedelige gruppe, kan det klart anbefales, at du lægger et budget samt tjekker alle dine muligheder grundigt igennem.              

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

!