Adservice Comparison Feed: Could not find feed with ID "lanpenge"

Lavrentelån

Det er ingen hemmelighed, at det er dyrt at leve. Udgifter til hus, bil, børn, kæledyr og mad og, nå ja… Er du studerende, skal der købes dyre bøger. Dertil kommer forsikringer, telefonregninger, kontingenter til fritidsinteresser, SFO, TV og internet oveni, og så er der pludselig ikke råd til ret meget andet, heller ikke til at spare op. Når bilen så pludselig bryder sammen, kan det være problematisk at få det hele til at løbe rundt, og det kan godt være svært at se sig ud af, hvis man kører frem og tilbage på arbejde hver dag, skal køre børnene til og fra fritidsaktiviteter og handle ind. Hos SeedMoney har vi fuld forståelse for denne slags situationer, og derfor har vi gjort det let og overskueligt for dig at finde den bedste løsning til at låne penge til en lav og overskuelig rente.

 

Renten på lån er ofte tårnhøj, og det er typisk sådan, at jo længere tid du afbetaler over, jo højere bliver den. Mange firmaer forsøger at snyde deres kunder ved at gøre det nærmest umuligt for den almindelige forbruger at gennemskue, hvor høj renten er, og mange skjulte gebyrer og afdrag kan samlet set i sidste ende resultere i, at du kommer til at betale op mod det dobbelte af dit lån i renter, og så bliver det pludselig en bekostelig affære. Derfor er et lån med en lav rente i de flestes interesse.

Vi kan nok godt blive enige om, at markedet for at låne penge er komplekst og uigennemskueligt. Hos SeedMoney ønsker vi at gøre det nemt og overskueligt at finde et ordentligt lån, der ikke koster dig en formue, og derfor har vi samlet en guide over de bedste udbydere af lavrentelån – kun for din skyld. Så er du nemlig fri for at bruge timevis på at forsøge at gennemskue alverdens vilkår og fagtermer på forskellige hjemmesider, hvis eneste formål er at gøre det hele så svært for dig som muligt.

 

Fordelen ved et lavrentelån er, at du kun betaler meget lidt af dit lån i renter, og således kan låne penge til ferien, en ny bil eller hvad end, det måtte være, og ikke blive rippet for en formue.

 

Ansøg flere steder og find det helt rigtige lån med lav rente

Når du skal finde dit lavrentelån, anbefaler vi, at du ansøger om lån flere forskellige steder på én gang, simpelthen for at finde den bedste og billigste løsning til dig. Find de tre eller fire udbydere, du finder mest interessante og dækkende for dit behov og ansøg om lån hos dem alle. Bliver du godkendt af dem alle, bør du naturlig vælge det lavrente lån, der passer dig bedst, og du kan naturligvis takke nej til de andre. Her skal du dog være opmærksom på ÅOP, som er de Årlige Omkostninger i Procent, og som giver et samlet overblik over alle udgifter forbundet med lånet. For selvom renten er lav, kan ÅOP godt være høj, og så bør du overveje et andet lån. Vi anbefaler, at du vælger det lån, der samlet set har den lavest rente og den laveste ÅOP, for på den måde betaler du så lidt som muligt i procent af dit lån, og du slipper for uventede tillæg, gebyrer og afgifter.

Før du foretager et sådant lån, er det naturligvis vigtigt, at du kortlægger din økonomi på forhånd – og grundigt. Der er nemlig ikke noget mere ærgerligt end at sætte sig for dyrt, for det kommer til at skade din økonomi i længden, og så står du pludselig med regninger til op over begge ører, som du ikke har råd til at betale, og så kan du være nødt til at optage nye lån, og denne gang måske hos venner eller familie. Det er en situation, de fleste gerne vil undgå, da det kan være super ubehageligt og, for nogle, endda ydmygende. Endvidere risikerer du at ende i RKI, hvis du ikke kan betale dine regninger til aftalt tid eller med den rette ydelse, og RKI er et register, man for alt i verden bør undgå at havne i. Så bliver det nemlig rigtig kompliceret at optage lån i fremtiden – du kan sandsynligvis aldrig få muligheden for at købe et hus.

Kort sagt betyder det, at uanset hvor lav renten er, er det selvfølgelig helt essentielt, at din økonomi kan bære rettidig tilbagebetaling i overensstemmelse med de foreskrevne lånebetingelser. Vi ved godt, at det der med økonomi og budget kan være en jungle, og medmindre du er super skarp og fuldbefaren på dette område, kan det være en god idé, at du konsulterer din bankrådgiver først – han eller hun har nemlig helt styr på, hvad din økonomi kan holde til. Ellers har vi her på siden en låneguide, som fortæller dig, hvad du skal kigge efter og være opmærksom på, såfremt du ønsker at låne udenom banken.

 

Lån større beløb

Når du låner til lav rente, har det den fordel, at lånebeløbet ofte er større end ved f.eks. rentefri lån, så skal du låne penge til en ny bil, en rejse eller lignende, er et lån med lav rente helt klart at foretrække. Renterne er naturligvis en risikosikring for långiver og dennes belønning for at låne dig penge, men med et lavrentelån betaler du kun meget lidt af dit samlede tilbagebetalingsbeløb i renter, så du stadig kan få råd til at købe nyt tøj eller tage ud at spise i den periode, hvor lånet løber. Låner du f.eks. 200.000 kroner, er tilbagebetalingsperioden naturligvis relativt lang, og derfor er det naturligvis en fordel, at renten er så lav som muligt, så man ikke skal leve på havregryn de næste tre år. Med et lavrentelån kan du altså bibeholde din livskvalitet samtidig med, at du får lov til at realisere dine drømme.

Desuden skal du ikke bekymre dig om at skulle i forhør omkring, hvad pengene skal bruges til, for ved disse online lavrentelån tages der blot stilling til, om du har midlerne og bæreevnen til at betale lånet tilbage, hvilket i vores øjne er den helt rigtige måde at gøre det på – for hvem skal egentlig bestemme, hvad der er vigtigt for dig? En bank vil sandsynligvis ikke se en rejse som et validt argument for at låne penge, men vi mener, at alle har fortjent at få muligheden for at udleve sine drømme. Når sommeren i Danmark er grå og regnfuld, kan f.eks. en charterferie være et perfekt afbræk fra hverdagens tumult, en måde at få genopladet batterierne på så at sige, så du kan komme tilbage og yde endnu mere og præstere endnu bedre end før, og det mener vi bestemt er en legitim grund til at låne penge. Derfor anbefaler vi, at du låner dine penge online – her har du nemlig de bedste forudsætninger for at låne til lige præcis det, du har lyst til.

 

Krav til lån

Når du skal låne penge, er der en række forudsætninger, der skal være opfyldt. Disse er typisk mere omfattende, jo større lånet er, da der naturligvis er en større risiko ved at låne mange penge ud. Ligeledes vil du ofte se, at jo mindre lånebeløbet er, jo lavere er renten.

Der stilles krav til alder, da du ifølge loven skal være minimum 18 år for at låne penge. Dog er der låneselskaber, der kræver, at du er 20 eller 23 år, og det er helt op til dem selv. Desuden vil det også som regel være en betingelse, at du har en fast indkomst, og nogle steder skal du tjene mere end et vist beløb årligt. Dette er naturligvis långiverens sikkerhed for din likviditet og evne til at betale lånet tilbage retmæssigt. Der findes dog nogle lån online, der ikke kræver, at du stiller nogen form sikkerhed, og det kan godt lyde fristende og lige til at gå til, men du bør som udgangspunkt altid lave en grundig gennemgang af din økonomi, før du låner penge – særligt, hvis du ikke skal stille sikkerhed. Her kan du nemlig ende i den fælde, at du optager et lån, som din fremtidige økonomi i virkeligheden slet ikke er i stand til at bære, og långiver er ikke den, der fortæller dig det.

Der findes én forudsætning, som går igen, uanset hvilken type lån, du vælger at benytte dig af, og det er, at du som udgangspunkt ikke må være registreret i RKI, som kort sagt er et register for dårlige betalere – altså folk, der har misligholdt deres låneaftaler ved f.eks. ikke at have betalt deres penge rettidigt eller ved slet ikke at have betalt. Det er rigtig svært at komme ud af RKI, når først du er registreret, og det betyder, at det at låne penge bliver betydeligt mere vanskeligt end før, da det som sagt er en betingelse de fleste steder, at du ikke må være registreret i netop RKI. Enkelte steder tilbyder lån til RKI-registrerede, men her er der bestemt ikke tale om lavrentelån, og det kan hurtigt ende skidt.

 

 

Hvordan finder jeg det billigste lån?

 

Når du skal overveje, hvilket lån du skal tage, bør du se på følgende faktorer:

  • ÅOP – Årlige Omkostninger i Procent, som er et udtryk for det samlede tilbagebetalingsbeløb med gebyrer, afgifter osv.
  • Løbetid, altså hvor lang tid lånet må løbe over. Jo længere løbetid, jo lavere månedlig ydelse, men det betyder som regel også, at renten er højere. Løbetiden er helt essentiel for, om du rent faktisk er i stand til og kan bære at betale den aftalte ydelse på lånet.
  • Renterne på lånet, således du finder et lån, som ikke kommer til at koste dig en formue. Vi anbefaler, at du finder de mest fyldestgørende lån, og ansøger om lån flere steder, så du kan få det lån, der dækker dit behov bedst.
  • Gebyrer i form af blandt andet oprettelses- og administrationsgebyrer.

 

Alt det ovenstående er det, der udgør et billigt lån. Et lån med lave renter er naturligvis at foretrække, så det ikke står og koster flere penge end højst nødvendigt, men du bør stadig være opmærksom på de andre elementer, hvis du skal have det mest gunstige lån.

 

Oftest stillede spørgsmål om lån med lav rente

 

Markedet inden for onlinelån er blevet stort, og derfor er konkurrencen mellem de forskellige udbydere naturligvis også blevet skærpet gevaldigt. Her ses det ofte, at der konkurreres på rentesatsen, og meget ligesom benzinpriserne ændrer disse sig i takt med konkurrenternes. Det kan derfor godt synes uoverskueligt at finde rundt i, hvad de forskellige låneselskaber egentlig tilbyder. Vi har her samlet en FAQ med de oftest stillede spørgsmål i forbindelse med lavrentelån, som forhåbentlig kan hjælpe dig lidt på vej.

 

Hvor mange penge kan jeg låne?

Beløbsgrænsen på et lavrentelån varierer fra selskab til selskab fra et par tusinde kroner og helt op til 2-300.000. Du kan låne lige det beløb, du ønsker, men vi anbefaler, at du ikke låner flere penge, end du skal bruge. Kommer du til at låne for meget, er det nemlig fristende at bruge det overskydende på unødvendige ting, og så kommer du til at stå og mangle pengene i den anden ende. Det er selvfølgelig helt op til dig selv, hvor mange penge du vil låne, så længe din økonomi kan bære det, og du kan overholde aftaler i forbindelse med lånet.

 

Hvorfor ikke et rentefrit lån?

Det er klart, at et rentefrit lån lyder attraktivt, men blot fordi et lån er rentefrit, betyder det ikke, at det er gratis. Du bør nemlig altid være opmærksom på ÅOP og diverse gebyrer i forbindelse med lånet. Skulle du finde et lån, som er rentefrit, er beløbsgrænsen ofte lav og løbetiden kort, så du skal ikke forvente at kunne låne penge til store drømme med et rentefrit lån. Således kan det være en fin løsning, hvis du blot skal bruge lidt ekstra penge til mad eller studiebøger, men det er ikke nogen gunstig løsning, hvis du leder efter et lån af en lidt større kaliber, hvorfor vi anbefaler dig et lavrentelån, hvor beløbsgrænsen er højere og hvor du kan afbetale over længere tid, så du ikke skal leve på havregryn og pasta i et år for at betale lånet af.

 

Hvorfor ikke bare låne pengene i banken?

Der er flere grunde til at gå udenom bankerne, når du gerne vil låne penge. For det første fordi behandlingstiden på et lån i banken kan være langsommelig og frustrerende, for ikke at tale om bankens åbningstider, der som regel vil kræve, at du tager fri fra dit eget job eller studie, såfremt du ønsker et møde. Endvidere vil banken meget gerne lave en dybdegående gennemgang af din økonomi for at se, om du er i stand til at tilbagebetale lånet, og det kan både være ubehageligt og grænseskridende. Hertil kommer, at banken gerne vil vide, hvad du har tænkt dig at låne penge til, og de kan frit vælge at afvise din anmodning, hvis de ikke finder formålet vigtigt nok.

Når du låner penge online er behandlings- og svartiden hurtig, du kan gøre det i din egen tid, og du skal ikke redegøre for formålet – for hvad der er vigtigt for dig, er måske ikke vigtigt for andre, og vi mener, der skal være plads til at drømme forskelligt.

 

Kan jeg få et lavrentelån?

Lånebetingelserne for at optage et lån er forskellige fra selskab til selskab, men det er et lovkrav, at du er fyldt 18 år, og herfra står det selskaberne frit for, om de vil hæve aldersgrænsen, hvilket betyder, at du nogle steder skal være fyldt 20 eller 23 år. Fordelen ved online lån er, at kravene for at låne er relativt få, og så længe din økonomi er stabil og du ellers overholder betingelserne herfor, vil du med stor sandsynlighed blive godkendt. Dog er det de færreste selskaber, der vil bevilge dig et lån, hvis du er registreret i RKI, da dette betyder, at du har misligholdt din aftale med et andet selskab.

 

Hvilket lån er det bedste?

Det kan være svært at svare på, hvilket lån der er det bedste, da det som sagt afhænger af flere faktorer. Du bør altid, før optagelse af et lån, kortlægge din økonomi og finde ud af, hvad den kan holde til. Herefter er det selvfølgelig også væsentligt at finde ud af, hvad dit behov for lån er; hvor mange penge du ønsker at låne, til hvad, over hvor lang tid du vil tilbagebetale osv. Nogle lån koster et engangsbeløb i oprettelsesgebyr, og kan være billigere i den lange ende, men hvis det betyder, at du får overtræk på din konto nu og her, bør du måske vente eller finde et andet lån. Ydermere kan det være, at det billigste lån også er det med kortest løbetid, og så er den månedlige ydelse pludselig høj. Mange faktorer spiller ind, men her hos SeedMoney anbefaler vi, at du ansøger om lån hos 3-4 forskellige selskaber, så du kan få det absolut bedste og for dit behov mest dækkende lån. Når ansøgningerne er blevet behandlet og godkendt, kan du vælge og vrage alt efter, hvad du finder bedst.

!