Sådan refinansierer du lån

Refinansiering af lån: Sådan gør du

Har du gæld hos mere end én udbyder? Har du flere lån, der er spredt hos flere aktører i form af banker og andre långivere? I så fald betaler du sandsynligvis en del i både renter, gebyrer og afdrag hver måned. Derfor kan det også hurtigt blive en omkostningstung affære at skulle holde de forskellige lån ved lige.

Det er dog ikke kun prisen, der gør det værd at undersøge andre muligheder. Det er i lige så høj grad noget, der skyldes, at det kan være en omstændelig opgave at holde styr på de mange lån. Derfor kan det være en rigtig god idé at refinansiere dine lån og din gæld, så det bliver både nemmere og billigere for dig.

Hvad betyder refinansiering?

Når vi taler om refinansiering af lån og gæld, betyder det ganske enkelt, at du optager et nyt forbrugslån med henblik på at afbetale dine eksisterende gældsposter. Det er en smart løsning, hvis du gennem flere år har optaget flere forskellige små (og dyre) lån, da du dermed får mulighed for at samle det hele under blot én lånepost.

Det er selvfølgelig ikke gratis at refinansiere. På trods af dette, så er fordelene dog fortsat mange. Hvis du har optaget flere små lån på nettet, som måske er kombineret med en smule kreditkortgæld, så skal du hver måned betale renter på flere lån – det er ikke blot dyrt på den korte bane, men specielt på den lange.

Hvis du i stedet vælger at refinansiere din gæld, så du har samlet dine lån og gældsposter under ét og samme lån, så slipper du både for at holde styr på flere udbydere, men det kan også spare dig penge. Med ét lån, betaler du nemlig også blot én fast månedlig rente.

Sådan kan du refinansiere dine lån

Hvis du har et ønske om at refinansiere dine lån, så du både kan spare dig selv for renteomkostninger og en masse besvær, så har du to muligheder.

  • Du kan enten vælge at refinansiere dine lån ved at samle alle din gældsposter hos en udbyder, der tilbyder et såkaldt samlelån. Det er et lån, der er udviklet til dette formål, og er under hastig vækst på det danske marked. Derfor er der flere og flere udbydere, der er begyndt at tilbyde dem.
  • Kan du ikke finde en passende løsning i form af et samlelån, så kan du i stedet vælge at finde et nyt lån på egen hånd. Gør du dette, så skal dit lån vælge med henblik på at det skal være billigt og stort nok til at kunne dække din nuværende gæld – til en lavere rente pr. måned.

Uanset hvilken af de to løsninger, du vælger, så vil det endelige resultat dog være det samme. Du skal nemlig kun bekymre dig om én månedlig betaling, og du kan dertil nyde godt af, at der kun skal betales renter af én gældspost. Sørg dog for at overveje og sammenligne mulighederne, så du vælger den bedste.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

!