Adservice Comparison Feed: Could not find feed with ID "rentefrit"

Rentefri lån

Det kan sommetider være svært at få det hele til at løbe rundt, uanset om du er studerende, enlig forælder eller en helt almindelig familie med mor, far og børn, og det hænder, at regningerne i en periode hober sig op grundet uforudsete udgifter. Det kan være, du mister en tand, eller din bil bryder sammen, og medmindre du ligger inde med en ekstra opsparing, er gode råd dyre, og du er måske nødsaget til at bruge sommerferiepengene på en ny bil i stedet for den rejse, som du havde lovet børnene – og hvad gør du så?

Det er ingen hemmelighed, at alle mennesker har håb og drømme, men ikke altid har mulighed eller råd til at realisere dem. Det, mener vi hos SeedMoney, er en skam. Derfor har vi lavet en låneguide over de bedste rentefri lån på markedet i øjeblikket, så du har det hele samlet ét sted. Med et rentefrit lån kan du få lov til at realisere både små og store drømme, hvad end du drømmer om en ny telefon eller computer, et lækkert anlæg, en rejse eller en spritny bil.

 

Vær opmærksom på begrænsninger ved at låne rentefrit

Når du låner rentefrit, er det vigtigt, at du er opmærksom på eventuelle begrænsninger i forbindelse med lånet. Sommetider forholder det sig nemlig sådan, at lånet kun er rentefrit de første 30 dage eller 12 måneder, og derefter begynder de at trække renter. Denne type lån kan godt betale sig, hvis du ved, du kan nå at tilbagebetale det fulde beløb inden for tidsrammen, men hvis lånet er af større kaliber, bør du måske overveje en anden type lån eller i hvert fald sikre dig, at renterne, når du når dertil, er af overskuelig karakter, så du ikke pludselig står med regninger til op over begge ører, som din økonomi ikke kan holde til. Så risikerer du nemlig at blive erklæret insolvent, hvorfor du kort sagt ikke må eje noget, før dine lån er tilbagebetalt, eller at ende i RKI, som er et offentligt register for dårlige betalere. Begge dele er skrækscenarier, som vi gerne vil hjælpe dig til at undgå ved at rådgive dig efter bedste evne, og gøre det hele så gennemskueligt som muligt, så du ikke i en tilstand af panik og desperation optager et lån det første og bedste sted, du kommer forbi.

Endvidere er rentefri lån ofte kun rentefrie op til et vist beløb, og dette vil ofte være småbeløb som 3-4.000 kroner – dog er disse lån ofte rentefri på ubegrænset tid og med en månedlig lav ydelse, så du kan betale i dit eget tempo, men naturligvis i overensstemmelse med lånebetingelserne. De små lån kan som regel optages på få minutter og uden de helt omfattende udfyldningsblanketter, så du kan låne pengene hurtigt og lige, når du står og mangler dem, og ofte tager det heller ikke mange timer, før pengene står på din konto. Vær dog opmærksom på, at nogle af disse såkaldte mikrolån har et opstartsgebyr, så du skal lægge en udbetaling for at kunne få lov til at optage lånet.

Er du ude i større lånebeløb er processen længere og mere omhyggelig, da långiver kan være nødsaget til at undersøge din økonomi for at være i stand til at beslutte, hvorvidt du kan få lov at låne penge eller ej. Risikoen ved høje beløb er, helt naturligt, større for långiver, og selvom det kan virke ubehageligt eller grænseoverskridende at få sin privatøkonomi undersøgt, skal dette betragtes som en sikkerhed, ikke blot for långiver, men også for dig som låntager, så du ikke ender med et lån, din økonomi i realiteten ikke kan bære – processen er dog ikke lige så omfattende, som hvis du skal låne penge i banken.

 

Fordelene ved at låne online

Det kan godt være svært at gennemskue lån online, det indrømmer vi, og særligt hvis du ikke har prøvet det før. Der findes et utal af udbydere og en masse fagtermer, der ofte virker mere forvirrende end gavnlige for folk, der ikke arbejder i faget eller har erfaring med lån. Det er derfor, vi har lavet den komplette guide over de forskellige låneselskaber der tilbyder rentefrie lån og en overskuelig guide over de forskellige krav og fordele, der stilles af det pågældende selskab. Så skal du hverken læse det med småt eller frygte skjulte gebyrer eller renter – det har vi nemlig gjort for dig. Med denne model, bliver det pludselig nemt og hurtigt at sammenligne de forskellige selskaber og vælge den låntype, der passer dit behov bedst. Det vil altså sige, at du hurtigt kan se betingelserne for at låne rentefrit i form af både løbetid, ydelse og beløbsgrænser.

Skal du f.eks. optage et af de førnævnte mikrolån, ville processen i en bank være langsommelig og kedelig, og du ville end ikke være sikker på at få lov til at få lånet bevilget, hvis banken vurderer, at formålet ikke er vigtigt nok. Når du låner online tages der udelukkende stilling til, hvorvidt du kan tilbagebetale lånet eller ej, og formålet for lånet er altså irrelevant. Hos SeedMoney mener vi, det er sundt at drømme og realisere sig selv, og derfor bør der ikke være forskel på, hvorvidt pengene skal gå til en stor tandlægeregning eller en rejse til syden, selvom vi godt ved, at en bankrådgiver sandsynligvis ville mene det modsatte. Det er derfor, vi anbefaler dig at låne pengene udenom bankerne. Så slipper du nemlig for en total granskning af din økonomi og krydsforhørslignende tilstande, før du kan få lov til at låne penge til fx en ny computer. Online finder du en masse selskaber, hvor du kan låne penge rentefrit, hvilket er noget, de færreste banker giver muligheden for, medmindre du har en helt særlig og unik VIP-status. Vi mener, alle låntagere bør stilles på lige fod, og derfor er vi fortalere for, at du foretager dit lån online.

Desuden kan du, når du ansøger online, gøre det hele i din egen tid, og altså udenom bankens åbningstider, som ofte ligger præcist i det tidsrum, hvori den almindelige dansker arbejder. Med alt dette in mente er det selvfølgelig vigtigt at huske på, at banker er eksperter i din økonomi, og at det således godt kan betale sig at konsultere sin bankrådgiver, før man låner penge, hvis man er i tvivl om sine midler, sit råderum eller eventuelle betinger i forbindelse med et lån.

 

Slut med lange svartider på rentefri lån

Vi ved alle, hvor frustrerende lange ventetider kan være, uanset om vi snakker om køen i supermarkedet, leveringstid på en pakke eller lån af penge. Vores hektiske dagligdag gør, at vores tid er mere dyrebar end nogensinde før, og derfor er vi konstant på udkig efter muligheder og løsninger, der kan gøre vores hverdag endnu mere bekvem og ubesværet. Hos SeedMoney har vi fuld forståelse for, at tid er penge, og at det ikke altid er lige nemt at nå alting, og vi vil gerne gøre vores for at lette din dagligdag. Vi kan desværre ikke hjælpe dig med at få flere timer i døgnet, men vi kan til gengæld tilbyde dig en oversigt over låneselskaber med kortere svartider, end du finder andre steder – nogle steder skal du blot vente minutter, mens de længste svartider ligger på nogle dage. Det vil typisk være sådan, at jo større lånebeløbet er, jo længere er svartiden, og det giver god mening, da større lånebeløb kræver en grundigere tjek af din evne til at tilbagebetale lånet med de midler, du har til rådighed.

De hurtige svartider sikrer dig, at du kan låne penge mere eller mindre med det samme. og særligt de omtalte mikrolån, hvor du f.eks. kan låne op til 4.000 kroner rentefrit i 45 dage, kan være en fordel, hvis kontoen står tom midt på måneden grundet en dyr tandlægeregning, en ødelagt cykel eller lignende, eller du er på ferie og pludselig løber tør for lommepenge. På den måde kan du hurtigt få penge ind på kontoen, så du ikke skal leve af havregryn resten af måneden, og blot betale dem tilbage, når næste løn eller SU går ind. På den måde slipper du også for at hænge på et lån langt ind i fremtiden og stå og mangle penge hver måned, fordi du skal afbetale din månedlige ydelse.

 

Lån med omtanke

Et rentefrit lån er ikke altid lig med et gratis lån – desværre. Lånebetingelser kan være svære at gennemskue, og der står næsten altid noget med småt, som man som ny låntager let kan overse. Det kan være i form af månedlige administrationsgebyrer, et engangsbeløb i forbindelse med oprettelse eller lignende. Med et hurtigt kig på ÅOP – Årlige Omkostninger i Procent – får du et klart udtryk for, hvor meget du reelt set skal betale tilbage. Alle låneselskaber skal ifølge loven oplyse ÅOP, så du som kunde får et retvisende billede af dit lån. Dog er det ofte sådan, at rentefri lån kun kan optages i små beløb, og disse er som regel gratis og uden ekstra omkostninger.

Ydermere bør du huske på, at pengene skal betales tilbage, og at du kommer til at undvære den månedlige ydelse i en periode fremover. Derfor er det helt essentielt, at du kortlægger din økonomi, før du optager et lån, og kun låner det beløb, du har brug for; hvis der pludselig står 10.000 kroner ekstra på kontoen, så er det fristende at bruge dem på unødvendige ting, hvilket resulterer i, at du kommer til at stå og mangle dem i den anden ende. Rentefri lån har selvfølgelig den helt klare fordel, at det blot er som at betale din betaling op, hvis du skal købe noget, som du ikke har råd til her og nu.

Der er dog nogle betingelser, som kræves opfyldt, førend du kan få lov at låne penge. Langt størstedelen af låneselskaberne ser gerne, at du ikke er registreret i RKI, da det jo som bekendt er et udtryk for, at du før har misligholdt dine aftaler med andre virksomheder. Ydermere skal du være myndig, og nogle låneselskaber kræver, at du er op til 20 eller 23 år for at optage et lån. Der stilles endvidere også krav til indkomst, og her kræver nogle långivere, at du har en indkomst på et vist minimumsbeløb, mens andre blot kræver, at du har en fast indtægt.

Disse betingelser og krav har vi gjort let tilgængelige på vores hjemmeside, så du hurtigt kan sammenligne de forskellige selskaber og dermed finde det lån, der passer dit behov bedst.

Her hos SeedMoney har vi kun samlet de bedste udbydere af lån uden renter, og vi har gjort alle oplysninger om lånet helt klare og tydelige, for at hjælpe dig gennem junglen af låneudbydere.

 

Oftest stillede spørgsmål om rentefri lån

Vi har alle set programmer som Luksusfælden, hvor folk har fået sat sig for dyrt i noget eller er dybt forgældede, og derfor er det helt naturligt at være skeptisk omkring det at låne penge. I den forbindelse kan der opstå mange tvivlsspørgsmål, og de mange lånetyper og udbydere kan nemt få det til at virke helt uoverskueligt at finde ud af, hvilken type lån du skal tage, hos hvem og hvad du egentlig skal kigge efter.

I dette afsnit har vi samlet nogle af de mest hyppigt forekommende spørgsmål i forbindelse med at optage lån uden renter, så du forhåbentlig kan finde svar på det, du er i tvivl om.

 

Hvad betyder det, at lånet er rentefrit?

At et lån er rentefrit betyder kort fortalt, at du ikke betaler renter af dit lån. Har dit lån en rente på 5 %, og du har lånt 1.000 kroner, skal du altså betale 50 kroner af dit lån i renter, og således bliver dit samlede tilbagebetalingsbeløb 1.050 kroner. Dette kan virke tilforladeligt, men ofte er renten højere og ligeså er lånet. Med et rentefrit lån betaler du altså kun de penge tilbage, du har lånt. Plus eventuelle administrationsgebyrer.

 

Er et rentefrit lån så bare gratis?

Nej, et rentefrit lån er ikke lig med et gratis lån. Der kan stadig forekomme oprettelsesgebyrer, månedlige administrationsomkostninger eller andre afgifter, men ikke renter – dem er der ingen af. Der findes dog låneselskaber, der tilbyder dig at låne små beløb rentefrit, eller at låne rentefrit de første 45 dage. Hos f.eks. Vivus kan nye kunder låne op til 4.000 kroner rentefrit første gang. Et lån med renter bliver helt naturligt dyrere, jo længere tid du afbetaler, da renterne ofte vil blive trukket af din indestående gæld, og på den måde kan et rentefrit lån være gunstigt på trods af oprettelsesgebyrer eller lignende.

 

Hvordan vælger jeg så det rigtige lån?

Det helt essentielle første skridt er, at du finder ud af, hvad dit behov er; du bør kun låne de penge, du skal bruge. Herefter skal du kortlægge din økonomi og se på, hvor meget den kan holde til. Skal du f.eks. betale et oprettelsesgebyr, som gør, at din konto kommer i minus nu og her, bør du overveje at vente med at optage lånet. Nogle lån er afdragsfrie i f.eks. de første to måneder, så låner du pengene i januar, skal du ikke begynde at afbetale før marts. Der findes også lån, som er rentefri i en rum tid, f.eks. i 45 dage, så du altså har 45 dage, før lånet begynder at trække renter. Et sådant lån kan være fint, hvis du står med en gabende tom pengepung den 15. i måneden, og du ikke har råd til at købe hverken vådt eller tørt – ofte er svartiden på disse lån blot på et par minutter, og inden for nogle timer står pengene på din konto. Når du så får løn eller SU igen, kan du tilbagebetale pengene, og så er lånet ude af verden, og du slap for at leve af havregryn uden mælk i to uger.

Det kan være en fordel at ansøge om lån hos flere forskellige selskaber, så du er sikker på at få det absolut bedste tilbud. Såfremt du bliver godkendt af flere selskaber, kan du helt selv vælge, hvilket passer dit behov bedst, og takke nej til de andre. Vi anbefaler desuden, at du konsulterer din bankrådgiver, hvis der er tale om større lånebeløb.

 

Kan jeg låne rentefrit, hvis jeg er registreret i RKI?

Alle låneselskaber har visse krav til dig som låntager, da de selvfølgelig er interesserede i at få deres penge igen efter aftale. Skal du låne 500.000 kroner, er vurderingen af dig og din økonomi naturligvis grundigere, end hvis du skal låne 3.000 kroner, eftersom risikoen for långiveren er større.

De små, rentefri lån er ofte de hurtige, og derfor bliver der ikke taget stilling til mere end hvorvidt du overholder deres betingelser for lån eller ej. Disse indebærer typisk et krav til din alder og indtægt, og at du ikke må være registreret i RKI.

Enkelte selskaber tilbyder lån til RKI-registrerede, men grundet ekstremt høje renter og gebyrer fraråder vi dig stærkt at benytte dig af disse – det kan nemlig rigtig hurtigt gå hen og blive en ond cirkel, som er svær at komme ud af.

 

!