Med sund fornuft kommer man langt, når man skal låne penge

Der er mange teknikaliteter, når det kommer til at låne penge, og selvom vi har forsøgt at overskueliggøre dem her på siden, kan det stadigvæk være svært at holde styr på det hele. Dette er vi selvfølgelig godt klar over, og vi mener derfor blandt andet, at man altid bør tage sig god tid, når man skal finde det optimale lån. Dertil har vi også den opfattelse, at man kommer langt, hvis bare man bruger sin sunde fornuft. Der er ingen tvivl om, at den sunde fornuft ikke kan klare arbejdet alene, men det er dog stadigvæk et vigtigt værktøj, når man vil finde den løsning, der er bedst i den konkrete situation.

Der er også flere af de fagtermer og værktøjer, vi tidligere har anvendt og redegjort for, hvorved disse ikke kan benyttes rigtigt, hvis ikke man inddrager sin sunde fornuft som en vigtig del af det samlede regnestykke. Her kan eksempelvis nævnes ÅOP-renten, som ikke er specielt vanskeligt at anvende, men sammenholder man det ikke med de betingelser og forpligtelser, som står i låneaftalerne, har man ingen jordisk chance for at lave en effektiv og fyldestgørende analyse af sine muligheder. Her er det relationen mellem pris og produkt, der har indflydelse, og det er således den sunde fornuft, der skal fortælle dig, at man får, hvad man betaler for. Er lånet dyrere, vil der også ofte være mere lempelige betingelser og vilkår i aftalen, mens et billigt lån ofte vil stille større krav til dig som låntager.

Vælg konkret og vælg rigtig

Vi anbefaler altid, at man inddrager sin fornuft i processen, når man skal vælge det optimale lån. Således er man som regel altid forberedt mod uforståelige klausuler, og man er ikke kun fokuseret på at finde fx det billigste lån. Dette er en god huskeregel i alle livets forhold, men det er i særdeleshed også en vigtig regel, når man vil låne penge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

!